Inhoud
Om deze cursus te volgen heb je geen enkele voorafgaande kennis of ervaring nodig. We starten vanaf de basis. Eerst ontdekken we de verschillende serveermethodes. Je leert oa. alles over de Franse, Engelse, Protocollaire, Russische en de Plate Service methode. Vervolgens leer je alles over reservaties in een restaurant en de correcte ontvangstmethode van gasten. Welke tafelindeling is de juiste? Hoe verloopt de begroeting? We gaan dan verder met het bestuderen van de verschillende restaurantkaarten. Hoe moeten deze opgesteld zijn? Welke verschillende kaarten zijn er? Waar moet je rekening mee houden? Na dit hoofdstuk zijn we klaar voor het meest omvangrijke deel van deze cursus: de juiste servering van de verschillende etenswaren. Sommige voeding vereisen een kleine afwerking van de bereiding aan tafel. Zo leer je oa. flamberen, vis correct fileren en serveren, de verschillende vleessoorten versnijden, vinaigrettes bereiden en salades samenstellen, oesters openen, kreeften versnijden, sabayon maken, kaas afsnijden, enz. Daarna bekijken we hoe je deze voeding op een juiste manier op het bord dresseert. Je leert ook essentiële kennis over de voeding. Wat is het land van productie? Welke verschillende soorten oesters, kaviaar, schaaldieren, truffels, kazen, etc zijn er? Tenslotte krijg je een overzicht van hoe je moet handelen in noodsituaties en hoe je juist afscheid neemt van je gasten. Na het volgen van deze opleiding beschik je over een zeer uitgebreide kennis van serveerkunde en zal je de perfecte gastheer/-vrouw zijn!
Nog niet overtuigd? Klik dan hier om een gratis hoofdstuk te downloaden en een goed beeld te krijgen van de kwaliteit die we jou bieden.
Examen
Nadat je vindt dat je de leerstof voldoende beheerst, contacteer je ons secretariaat om een afspraak te maken om een examen af te leggen. Dit kan elke weekdag tussen 08.30 en 16.30 uur. Indien je slaagt voor je examen krijg je je officiële diploma Serveerkunde (Maître d'Hotel) thuis toegestuurd.
Studieduur
Om de cursus Serveerkunde (Maître d'Hotel) succesvol af te ronden raden we een minimale studieduur aan van twaalf weken. Heb je meer tijd nodig? Geen probleem, jouw docent blijft 18 maanden tot jouw beschikking. Op deze manier kan je zelf je studietempo bepalen en beslissen hoeveel tijd je wenst te besteden aan jouw studie.
Begeleiding
Bij OCVO kan jij bij elke opleiding tussen twee prijsopties kiezen:
- (1) Kies je voor de basisprijs, dan studeer je zelfstandig de cursus online
- (2) Kies je voor de all-in prijs, dan krijg je zowel de onlinecursus als online begeleiding van een van onze docenten.
Heb je voor de all-in optie gekozen, dan studeer je thuis op je eigen tempo onder online begeleiding via mail of chat van een ervaren vakdocent. Je kan je docent elke dag bereiken en al je vragen stellen, je oefeningen indienen of advies vragen in verband met het opstarten van je nieuwe beroepswerkzaamheden. Jouw docent begeleidt je om succesvol het examen af te leggen en geeft je eerlijke, constructieve feedback over je prestaties.
Lesgeld
De basisprijs voor de cursus Serveerkunde (Maître d'Hotel) bedraagt 99 euro. De all-in prijs bedraagt 149 euro. Na je inschrijving ontvang je meteen een e-mail met daarin een link, waar je je cursus kan downloaden. Heb je voor de all-in prijs gekozen, dan krijg je ineens ook de gegevens van je docent erbij. Je kan dus vandaag nog starten! Door deze online werkwijze zijn wij zeer kostenefficiënt en ligt ons inschrijvingsgeld merkelijk lager dan bij andere opleidingsverstrekkers.
Wil je je cursus toch liever gedrukt thuis ontvangen, dan betaal je 50 euro voor het drukken en verzenden van de cursus.
Extra korting van 30% voor zelfstandigen!
Via de KMO-portefeuille krijg je als zelfstandige of onderneming van de Vlaamse Overheid een extra korting van 30% op je inschrijvingsgeld voor jou of je werknemers. Je kan hier de werking en voorwaarden bekijken.